Robotlån

Hvem er RobotLån

RobotLån er et låneprodukt, som er udstedt af Ekspres Bank A/S – her i Danmark. RobotLån er ikke en del af Ekspres Bank A/S, men fungerer som låneformidler. Robotlån blev etableret tilbage i 2014, hvor virksomheden i dag er en af de stærkeste digitale banker, som udsteder lån online.

Hvorfor du bør overveje et lån hos RobotLån

Robotlån har et hav af muligheder, som gør dem konkurrencedygtige ude på lånemarkedet. I og med at Robotlån benytter sig af automatisk godkendelse, vil du indenfor kort tid modtage dit svar. Ansøgningsprocessen er ligetil, og du vil derfor undgå misforståelser, som kan koste dig lysten til at optage et lån.

robotlaan
Lånebeløb
3.000 - 75.000 kr.
Tilbagebetaling
12 - 72 mdr.
Min. alder
18 år
Rente
22,5%
 • Automatisk godkendelse
 • Svar på 5 sekunder
 • Få pengene dagen efter
7 / 10

Repræsentativt eksempel på et lån: 40.000 kr., månedlig ydelse kr. 1.143 i 5 år, samlede omkostninger kr. 28.580, samlet tilbagebetalingsbeløb kr. 68.580. Debitorrenten er variabel og udgør 20,2%. ÅOP er 26,4% forudsat betaling via Betalingsservice.

Fordele hos RobotLån

Automatisk godkendelse

Du vil automatisk få godkendt din låneansøgning grundet deres automatiske system, som laver en kreditvurdering ud fra dine givne oplysninger.

Få svar med det samme

Som et led i det automatiske godkendelsessystem, vil du få svar med det samme, medmindre virksomheden laver et manuelt tjek. Hvis dette er tilfældet, vil du få svar på mail.

Du skal ikke vise dokumentation på lån op til 20.000 kr.

Hvis du ønsker at låne mellem 1.000 kr. til 20.000 kr., skal du ikke vise dokumentation i form af årsopgørelse og lønninger for adskillige måneder.

Udbetaling indenfor 24 timer

Robotlån er hurtige til at eksekvere, og derfor vil du have pengene på din NemKonto indenfor 24 timer.

Underskriv med NemID

Ved at underskrive digitalt med NemID, kræver det ikke mere end et klik på ”godkend ansøgningen”. Derfor vil du få svar med det samme.

Højt lånebeløb

RobotLån tilbyder et lån helt op til 75.000 kr.

Brug pengene som du vil

RobotLån har ingen krav til at vide, hvad pengene skal bruges til – og du har derfor rig mulighed for at værne om dit privatliv.Du kan f.eks. bruge pengene på en længeventet ferie, nye møbler eller noget helt tredje, som du har behov for.

Ingen skjulte gebyrer i maskineriet

Robotlån har ingen skjulte gebyrer, som der skal tages højde for. Du skal blot fokusere på at betale det månedlige beløb på betalingsdagen.

Mulighed for lang låneperiode

RobotLån er rimelige fleksible med deres låneperiode. Du kan låne fra 12 mdr. til 72 mdr., hvilket kan give dig et mindre beløb at betale om måneden.

Indfri din gæld før tid

Hvis du ønsker at indfri din gæld før tid, er dette også muligt. Det kan f.eks. være, at du er kommet til flere penge og derfor gerne vil være gældfri.

Benyt dig af låne beregneren

Dit første step mod et lån hos RobotLån er at beslutte dig for, hvor mange penge du ønsker at låne. Husk på, at du bør overveje et realistisk lånebeløb i forhold til tilbagebetalingen. Jo mere gennemtænkt dit beløb er, jo større chance er der for en godkendt låneplan.

Du skal også beslutte dig for, hvor lang en låneperiode du ønsker at have. Det er vigtigt at have en periode, som man kan betale tilbage – uden at det giver bagslag i dit eksisterende forbrug.

Udfyld låneansøgningen – på deres website

Når der er taget højde for både beløb og låneperiode, skal der udfyldes den obligatoriske låneansøgning. Robotlån kræver ikke mange oplysninger i forhold til andre låneudbydere, hvilket gør det nemmere og hurtigere for dig at ansøge om et lån.

Det er vigtigt at udfylde alle felterne korrekt, da systemet automatisk vil krydstjekke dine oplysninger med din digitale signatur. Hvis oplysningerne ikke er korrekte, vil du formentlig få et afslag.

Du bør derfor altid dobbelttjekke dine oplysninger og sikre at både mail og telefonnummer er korrekte, da RobotLån muligvis vil tage kontakt til dig.

Underskriv aftalen med NemID

Når låneansøgningen er udfyldt, skal den underskrives af den individuelle person, som foretager sig et lån. Du skal derfor underskrive aftalen digitalt med brugen af dit personlige NemID.

Efterfølgende er aftalen sendt videre i systemet, som vil foretage en kreditvurdering på låneansøgningen.

Ved manualbehandling modtages der en mail

I få tilfælde vil ansøgningen blive håndteret manuelt. Der kan derfor i værste tilfælde gå et par timer, før du vil modtage et svar. Retursvaret vil ende på din mail med et tilsvarende link.

Få dit svar fra RobotLån

Systemet som Robotlån benytter sig af, vil automatisk give et svar på skærmen. Hvis du er blevet godkendt, skal du underskrive den endelige aftale med dit NemID.

Få udbetalt dine penge efter frokost

Robotlån foretager dagligt en backclearing, når klokken bliver 14:00 – og godkendte lån vil derefter blive udbetalt.

Har du fortrudt låne aftalen?

Hvis du ender med at fortryde din låneaftale, har du intet at frygte. Som kunde er du forpligtet til 14 dages fortrydelsesret.

F.eks. hvis du fortryder købet 5 dage efter, du har modtaget pengene, vil du stadig kunne annullere låneaftalen og give det fulde beløb tilbage. Du skal dog være opmærksom på, at du som kunde, skal betale 5 dage i renter tilbage for perioden, hvor pengene har været i din besiddelse.

Læs mere her om dine rettigheder, både før og efter

Hvilke Krav har RobotLån?

 • Man skal minimum være 18 år gammel.
 • Man skal være dansk statsborger
 • Man skal have en adresse i Danmark
 • Der er påkrævet fast månedlig indtægt
 • Minimum indtægt påkrævet på et år er 150.000 kr.

Kreditinformation hos RobotLån

3.000 – 75.000 kr. 14.71 – 26,08 % 18 år 12 – 72 mdr.
Lånebeløb Rente Min. alder Afbetalingsperiode

Lån udenom RKI

Det er desværre ikke muligt at optage et lån hos RobotLån, hvis man er registreret hos RKI eller Debitor Registret. Du vil derfor få et afslag på stedet, hvis du er registreret.

Hvis man ikke betaler sine regninger, vil man blive stemplet som dårlig betaler. Hvis dette er tilfældet, vil du have svært ved finde lejlighed, og du er fuldstændig udelukket fra alle låneudbydere i Danmark.

Hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret, skyldes det, det skyldige beløb man har ignoreret. De vil efterfølgende sende regninger på deres præmisser, som skal betales til tiden.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er registreret som dårlig betaler, har du mulighed for at gå ind på experian

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Hvis du ønsker at komme ud af RKI, findes der kun 2 løsninger. Du har mulighed for at betale det skyldige beløb direkte til registret. Dette kan dog være svært, specielt i forbindelse med optagelse af et lån.

Den anden mulighed er at vente 5 år fra dagen, hvor du blev registreret hos RKI eller Debitor Registret. Ved at vente 5 år, vil du automatisk blive fjernet fra registret i forbindelse med firmaet som meldte dig.

Du skal dog være opmærksom på, at selvom du er ude af RKI efter 5 år, skylder du stadig det skyldige beløb.

 

Spørgsmål & svar

Hvordan forløber låneprocessen sig?

Hvis du ønsker at blive klogere på låneprocessen, bør du klikke ind på deres guide.

Kan man låne uden NemID?

Nej, det er ikke muligt at ansøge om et lån uden NemID, da der skal underskrives digitalt.

Hvis du har problemer med dit NemID eller har andre problemer, bør du undersøge sagen nærmere her. NemID bruges b.la. til din E-Boks og Bank.

Hvorfor har jeg ikke modtaget svar?

I og med at ansøgningen bliver håndteret automatisk, kan der forekomme få fejl ud af mange ansøgninger. Hvis dette er tilfældet, bør du vente yderligere et par timer, da der kan have opstået tekniske problemer.

De mest basale grunde er:

 • Den oplyste mail du har givet til RobotLån er forkert og derfor bliver mailen ikke sendt til den korrekte mail.
 • Din E-mail kan have spamkontrol og derfor kan der gå op til 1 time, før du modtager mailen. Du kan med fordel tjekke dine mailindstillinger.
 • Til tider skal nogle oplysninger behandles manuelt, og derfor kan der være forsinkelse
 • Forbindelsen mellem låneudbyder og RKI er midlertidig afbrudt af en teknisk fejl.

*Hvis der er gået mere end et par timer, bør du kontakte BasisBank på +45 70 20 58 22.

Hvor mange kan optage et lån sammen?

Det er muligt at optage enten et individuelt lån eller et lån med en ægtefælle eller samlever. Chancen for at få et lån i hus, vil være større ved at man er 2 personer om at søge et lån.

Hvem skal man kontakte når lånet er godkendt?

Hvis det endelige lånetilbud er underskrevet og sendt retur til RobotLån, skal man vente op til 24 timer, før pengene er på ens NemKonto.

Er du usikker eller har andre spørgsmål, er du mere end velkommen til at tage kontakt til BasisBank på telefon +45 70 20 58 22.

Hvis du ønsker at processen skal gå hurtigere over telefonen, anbefaler vi, at du har dit personlige personnummer eller lånesagsnummer klar til BasisBank.

Har RobotLån en fysisk bank?

RobotLån har ikke nogen fysisk bank, hvor det muligt at optage et lån. Du kan ej heller tale med en medarbejder fysisk, da RobotLån er en digital bank, som sender lånet videre til BasisBank.

Hvis du ønsker at tage kontakt fysisk, bør du opsøge BasisBank i stedet for.

robotlaan

BasisBank A/S
RobotLån
Teglholm Allé 15
2450 København SV
CVR: 21 54 89 95

Bedømmelse 4.73 / 15
Robotlån 2018-10-02 10:32
Jyske Lån