Nye kviklån

Hvad er et kviklån?

Kviklån er et lån, der dækker over et mindre beløb, som man kan optage som lån. Det er nemt og hurtigt at optage kviklån, hvorfor mange danskere benytter denne løsning, hvis de mangler penge lige nu og her.

Hvorfor kviklån?

Et populært spørgsmål lyder på, hvorfor man optager kviklån fremfor andre lån, som banklån. Den primære grund består i, at det er langt nemmere og hurtigere at optage kviklån end andre lån. I en travl hverdag kan det kræve meget planlægning at skulle nå forbi banken i dennes åbningstid for at ansøge om et lån. Det kan ydermere også være en længere proces, hvor der ønskes dokumentation i forhold til indtægt, faste udgifter med mere, som man vurderes på baggrund af.

Her er kviklån langt nemmere, da man som udgangspunkt ikke behøver dokumentation for at optage et sådan lån. Et kviklån kan optages nemt og hurtigt hjemme fra sofaen uden for andre filialers lukketid. Ydermere kan det tage banken tid at godkende et lån, hvorimod et kviklån kan optages inden for kort tid, hvilket er ideelt, hvis man mangler pengene med det samme.

Hvornår optager man kviklån?

Der kan findes mange grunde til at optage kviklån. Et kviklån kan være nyttigt i mange situationer, da det, som det fremstår i ovenstående afsnit, er nemt og hurtigt at optage.

De typiske grunde til at optage kviklån er situationer, hvor man har brug for pengene lige nu og her. Det kan være i forbindelse med uforudsete regninger, som man ikke har pengene til at dække på stående fod.

Kviklån optages også populært i forbindelse med gode tilbud, som for eksempel en ny cykel eller nyt TV, hvor det kræves, at man har pengene nu og her for at få glæde af tilbuddet.

Nye lån på vej

Allerede i 00’erne kom kviklån til Danmark, hvilket var før danskerne havde en smartphone ved hånden. Siden dengang har kviklånet været gennem flere faser for at udvikle sig til forbrugerens fordel. Det er blevet nemmere og hurtigere at optage kviklån, blandt andet fordi de fleste danskere i dag har nem adgang til internettet via smartphones, tablets og computere.

Markedet for kviklån bliver mere og mere populært, hvorfor konkurrencen mellem udbyderne konstant forstærkes. Der melder sig også flere og flere udbydere på banen, hvilket gør at de eksisterende udbydere er nødt til at gøre sit for at holde sig til.

De forskellige udbydere lokker med forskellige tilbud for at få fingrene i nye forbrugere. Det gør de blandt andet ved at tilbyde gratis første lån (hvis dette tilbagebetales inden 30 dage), afdragsfrihed (på en bestemt periode), gratis godkendelse, valg af betalingspause – og meget mere.

Nye kviklån 2018

I 2017 har lovgivningen omkring kviklån ændret sig. Dette er også værd at have in mente, når man skal låne penge. De mange udbydere har altid reklameret med, at man nemt og hurtigt kan optage kviklån, hvor man vil modtage pengene med det samme.

Det har den danske lovgivning dog sat en stopper for, hvorfor der nu skal gå 48 timer, før pengene bliver udbetalt.

Denne lovgivning er til for at beskytte forbrugeren mod forhastede beslutninger. Derfor har forbrugeren nu 48 timers betænkningstid, hvor de kan fortryde, hvis ansøgningen om lånet bunder i en spontan beslutning. På denne måde tvinges man til at tænke sig om, hvorfor det også kun er de forbrugere, som har et reelt behov for pengene, som kommer til at låne, da de andre kan melde fra indenfor betænkningsperioden.

Lån penge med det samme

Ønsker man at optage et kviklån, er det oftest fordi, man ønsker at have pengene med det samme. “Har den nye lovgivning sat en stopper for hurtige lån?” – både og. Som nævnt i ovenstående, skal man have en betænkningstid på 48 timer, hvis man ønsker at optage et kviklån. Dog rammer lovgivningen kun de lån, som anses som værende kviklån. Dette er lån med en løbetid på op til 3 måneder.

Derfor kan man fortsat optage lån uden denne 48 timers betænkningstid. Man skal blot lægge lånet således, at løbetiden er længere end 3 måneder. Efter lovgivningen har mange låneudbydere taget dette til sig, hvorfor du kan optage et kviklån med længere løbetid hos de fleste låneudbydere.

Optager man et kviklån med længere løbetid, skal man betale mindre af hver måned – dog over en længere periode. Er man villig til dette, kan man optage et sådant lån og få adgang til pengene med det samme.

Kviklån oversigt

Det er optimalt at have en oversigt over, hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med kviklån.

Som nævnt skal man have den nye lovgivning i baghovedet, når der skal lånes penge. Ønsker man et kviklån med en løbetid på op til 3 måneder, vil man være nødsaget til at skulle gennem en 48 timers tænkepause. Derimod kan man få pengene med det samme, hvis man er villig til at forlænge løbetiden.

Derudover skal man være yderst opmærksom på lånets rente samt løbetid, så man ikke får nogle ubehagelige overraskelser i forbindelse med lånet eller tilbagebetalingen af denne.

Regler

Som udgangspunkt foreligger der ikke stramme regler i forbindelse med optagelsen af kviklån. Dog skal man være fyldt 18 år, man skal være bosat i Danmark og have adgang til NemId, og ydermere skal man kunne kontaktes på e-mail og telefon. Et ekstra krav i forhold til optagelse af kviklån er, at man ikke må være registeret i RKI (Ribers Kredit Information), hvilket er et register over dårlige betalere.

Forskellige udbydere

Der findes et hav af forskellige udbydere af kviklån, hvorfor man ikke skal tage den første den bedste, selvom denne virker fristende. Det er en god idé at skabe sig selv en oversigt over udbydere, så man kan finde det lån, der passer bedst til en given situation. Når man undersøger forskellige låneudbydere, bør man indtænke lånets størrelse samt hvor lang løbetid, man ønsker i forhold til at betale tilbage.

Godt råd

Som udgangspunkt er tanken bag kviklån, at de skal betales hurtigt tilbage, hvorfor renten også er meget høj. Dog kan forskellige udbydere tilbyde forskellige længder af løbetid, dog inden for kviklånets grænser. En god idé er at planlægge kviklånets løbetid med antal dage til næste løn, så man sikrer sig, at man har pengene til at betale tilbage.

Ydermere bør man sætte sig grundigt ind i konsekvenserne for, hvad der sker, hvis ikke man overholder betalingsaftalerne. Det kan have dyre konsekvenser, som man kan få svært ved at betale sig ud af. Derfor er det meget vigtigt, at man er realistisk i forhold til et lån samt muligheden for at betale dette tilbage.

Nye kviklån 2019-02-22 12:47
Jyske Lån