Kviklån som 18 årig

Kviklånsudbydere er mere villige end nogensinde til at låne til 18 årige!

Står du tit i økonomisk urede, eller har svært ved at balancere studiet og arbejde, så er kviklån måske løsningen for dig.

Det er en hård industri, hvor mange udbydere kæmper om netop dig! Det giver dig en unik og gunstig position til at forhandle, og ofte opnå en lav rente på dit lån!

Her hos Jyskelån gør vi altid med kunden i fokus. Derfor er det kun bedste udbydere vi har samlet på denne side.

Det eneste du skal gøre at scrolle ned, for at nå til oversigten!

  • Tilbud vil pr. den danske lovgivning aldrig være bindende

Jyskelån, proces

 

 

 

Kan jeg tage et kviklån som 18-årig?

Hvis man står i en situation, hvor man har brug for et hurtigt lån og ens umiddelbare omgangskreds ikke kan hjælpe, så kan kviklån været lånet for dig. Det er ofte et lån som er overset og bliver anvendt som en sidste udvej, eftersom der kan være store konsekvenser ved at tage et kviklån, uden at have økonomien i orden.

Når det så er sagt, så er der klare fordele ved at tage et kviklån, som har bidraget til den øgede efterspørgsel blandt den danske befolkning. Det positive ved låneformen er at den foregår hurtigt, og er bedre tilpasset små lånebeløb, f.eks. kan man låne  10.000kr. Af den årsag er det bestemt en mulighed som unge låntagere bør overveje.

De fleste udbydere i Danmark stiller det som et krav, at man er 18 år, men det kan til tider variere, afhængigt af hvilken udbyder man har kontakt til. Det vigtige at tænke over her er, at hvis man får afslag fra en udbyder, betyder det ikke at den næste også vil afslå. Det bør noteres at man ikke kan være under 18 år for at optage et lån, per den danske lovgivning.

Udbyderne opererer naturligvis under nogle fælles regler, for at opretholde integriteten og etikken i industrien, men udover det så varierer udbydere kraftigt fra hinanden. Det kan både være på optagelsesalder, ansøgningsproces, lånebeløb eller længden på lånet.

Jyskelån, billede

Hvad gør jeg hvis jeg ikke kan stille sikkerhed?

Hvis du begynder din søgning efter et lån, så vil du helt klart snuble over begrebet ”at stille sikkerhed”. Det er som sådan ikke særligt kompliceret. Når man tager et lån i sin bank, så ønsker de en eller anden form for garanti på, at man kan betale til tiden.

Det er oftest større værdigenstande som bliver anvendt, det kunne f.eks. være ens bil eller hus. For en 18-årig som måske er studerende, eller lige er kommet ud på arbejdsmarkedet, kan det være svært at stille sikkerhed af den størrelse, som ordinære banker ønsker.

Netop af denne årsag, så vil de fleste kviklånskreditorer ikke stille krav om sikkerhed ved lånoptagelse. Det betyder, at man ikke behøver materielle værdigenstande, men altså kan optage lånet fra bar bund.

Mens det betyder at man hurtigt kan komme i gang med at tage lånet, så er man langt dårligere stillet, hvis man skulle ende med at misse betalinger. I det tilfælde står kreditoren uden sikkerhed, og må derfor opkræve gebyrer fra kunden, som i sidste ende kan lede til indmeldelse i RKI grundet ubetalt gæld.

Dertil skal det også nævnes, at selvom man slipper for at stille sikkerhed, så vil mange kreditorer stadig udføre det man kalder en kreditvurdering. Kreditvurderingen er afgørende for ens vilkår når man optager lånet, og kan i værste tilfælde føre til afslag.

En kreditvurdering er når kreditoren får adgang til ens økonomiske historik, for at danne sig et billede af ens sandsynlighed for tilbagebetaling. Hvis man vurderes til at have en dårlig historik, vil det oftest lede til at man får forhøjede rentesatser på lånet, eller slet ikke må tage et lån hos den givne udbyder.

Hurtig og enkel ansøgningsproces

Én af årsagerne til at mange danskere er begyndt at optage kviklån i en stigende grad, er blandt andet på grund af den hurtige ansøgningsproces. Som de fleste er bekendt med, så er der sket en øget digitalisering, som har ført til at mange virksomheder udfører deres forretning over internettet.

Det er dog ikke tilfældet med ordinære banker, som vedholder fokus på offline kundekontakt, hvor de kan se kunderne i øjnene. For de fleste mennesker er dét at tage i banken ikke en hyggelig aktivitet, så kviklåns mulighed for at ansøge online, er vel modtaget blandt den danske befolkning.

Dertil er det også en klar fordel, at kviklån påkræver en kort behandlingsproces. Selvom man nogle gange skal igennem den førnævnte kreditvurdering, så vil det oftest ikke tage særligt længe.

Langt de fleste udbydere kan afvise eller acceptere ansøgninger indenfor 24 timer, med enkelte kreditorer som det kan tage helt ned til 30 sekunder. Det stiller naturligvis også store krav til kundens beslutningsproces.

Hvor den korte proces betyder at man hurtigere har penge mellem hænderne, så betyder det også at man skal være helt sikker inden man starter. Det er nemt at blive opslugt i tempoet og derfor ikke nødvendigvis tænke det igennem, dette er især sandt hvis du er en førstegangslåner – eller ung låneoptager.

 

Tre spørgsmål du bør stille dig selv, inden du tager et lån

  • Står jeg i en situation hvor jeg får penge nok til at betale lånet ved deadline?
  • Er min årsag til at søge et lån reel nok, kan jeg klare mig uden?
  • Er der andre måder jeg kan låne på, studielån, venner eller familie?

Disse spørgsmål har til formål at klargøre de specifikke forhold, som gør sig gældende for dig, når du vil søge om et kviklån. Selvom det kan lyde som en god mulighed for at få penge i lommen indenfor 24 timer, så er der en årsag til at nogle kun tager kviklån som en sidste udvej.

Småt som stort, så vil der altid være associeret en høj rente med at tage et kviklån. Industrien har desuden et ry for ofte at klemme skjulte gebyrer ind, som først bliver tydelige når man er et stykke inde i ansøgningsprocessen. Derfor er det vigtigt for ansøgere at kigge på ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent.

Det vil også altid være vigtigt at garantere ens muligheder for tilbagebetaling. Som nævnt tidligere, så er der ikke særligt langt fra et kviklån uden sikkerhed, til at havne i RKI, hvis man misser betalinger.

RKI har en hel del negative effekter på ens muligheder for fremtidig lånoptagelse, og det har også en indflydelse hvis man ønsker at købe på afbetaling. Det korte af det lange er, man bør undgå at komme i RKI og hvis uheldet er ude, så find en måde at betal det af på. Det anbefales ikke at afbetale ét kviklån med et andet.

Kunder i RKI vil altid få dårligere rentesatser, når de optager et nyt kviklån, så man ender blot med at forøge ens gæld.

Vælg din udbyder med omhu!

Som det altid er tilfældet på markeder med vækst, så er der mange udbydere, og der kommer konstant nye til. Derfor skal man lige bruge mere end to sekunder på at vælge udbyder, selvom det kan virke langhåret at skulle læse alle detaljerne igennem.

På trods af lånets hurtige natur, bør det ikke være en beslutningen påvirket af hast. Det kræver meget overvejelse og et klart billede af ens nutidige økonomiske situation, samt ens fremtidige.

Det skal ikke forstås som at man kan blive snydt af udbydere, men det variere meget fra den ene til den anden, ift. Hvilken slags gebyrer de vil anvende. Nogle har et startgebyr, hvor andre kræver et gebyr ved administration af lånet. Disse ekstra gebyrer vil som regel være nævnt med småt, dermed er det også essentielt at læse alle betingelser igennem, inden man accepterer.

Derudover kan det også være en god idé at se om ens valgte udbyder er associeret med andre selskaber på markedet. Der findes flere som hører ind under, eller har samarbejde med større spillere på markedet, hvilket kan være godt at have for øje. Det kan ofte give lidt ro i maven, hvis man ikke føler sig helt sikker ved at vælge en mindre udbyder.

En del udbydere eksisterer også i samarbejde med hinanden, hvilket yderligere kan fungere som en vurdering af, om man kan stole på den specifikke udbyder, som man har valgt.

Jyskelån, kontrakt

Undlad at tage et stort lån

Som en tommelfingerregel for 18-årige lånoptagere, så anbefaler vi at man ikke optager store lån. Uanset om man er studerende eller nyklækket på arbejdsmarkedet, så er ens fremtidige betalingsudsigt oftest uklar. Der er ikke mange unge, som kommer direkte ud og finder deres job for de næste 10 år. Studerende har oftest ikke særligt store beløb at gøre godt med, hvilket naturligvis betyder at tilbagebetaling af et stort lån bliver uoverskuelig.

Kviklån bliver oftest kaldet for billige lån, det er blandt andet fordi de kan køre kampagnepriser, som tilbyder de første 30 dage gratis eller nedsat rente i en bestemt tid.

Oftest kan de større lån se lokkende ud, da de stiller en længere periode til rådighed, ift. Tilbagebetaling og en lavere ÅOP. Hvis man fikserer meget på talende, så kan det være svært at argumentere imod, da man umiddelbart står til at spare penge langsigtet, ved at optage et større lån.

Det vigtigste her er blot at huske en fundamental regel ved livet; Man ved aldrig hvad der kommer til at ske i fremtiden. Kunder som ikke kan stille sikkerhed, men har været på arbejdsmarkedet i en længere periode, kan oftest vide sig sikker på at der på den eller anden måde, vil komme penge i kassen igen. Det samme gør sig ikke gældende for 18-årige førstegangslånere.

Hovedpointen er blot, at som en ung lånoptager, så husk at bevare hovedet og anvend sund fornuft. Det er en helt ny verden man træder ind i, hvis man skal optage lån, men den er ikke så forskellig fra den vi alle normalt lever i. Med sund fornuft og en rationel tilgang til processen, så undgår man de faldgruber, som mange er faldet i, i tidernes løb.

Jyskelån, penge

Bedømmelse 4.25 / 20