Kviklån

Find et super attraktivt kviklån!

Jyske Lån har kun en mission, nemlig at hjælpe dig med at finde det perfekte lån, der opfylder alle dine kriterier og personlige behov.

Scroll blot lidt længere ned for at få en overskuelig oversigt, over de forskellige låneudbydere der findes her i Danmark. Du har også mulighed for at sammenligne de forskellige lån med hinanden.

Sådan gør du

Når du har kigget listen igennem, skal du blot klikke ind på de ønskede låneudbydere. Din låneproces er allerede i gang efter første klik, og du skal blot starte med at udfylde låneansøgningen.

Husk på at det er gratis at modtage et lånetilbud, og du har derfor intet at frygte.

Saa nemt optager du et billigt kviklaan

Fordele og ulemper ved et kviklån

De overordnede fordele

Du vil altid kunne finde fordele og ulemper på alt, og samme gælder med et kviklån. Derfor er det vigtigt at danne sig et helhedsbillede,
så man ikke bliver taget med bukserne nede, når man har underskrevet en låneaftale.

Ingen skjulte udgifter!

Hvis du ønsker at optage et kviklån, skal du ikke frygte nogen form for skjulte udgifter. Låneudbyderne skal oplyse alle udgifter, som er gældende i det aftalte lån.

Hurtigt og nemt at optage et lån

Dette er den primære grund til at et kviklån, er blevet så populært de seneste par år. Du søger om et lån online, og får svar indenfor ganske kort tid. Man skal ikke møde fysisk op og snakke med en bankrådgiver, eller stå til regnskab for, hvad pengene skal bruges til. Det tager cirka 5 minutter at ansøge om et lån, hos de forskellige låneudbydere, og svaret kommer inden du når at blinke med øjnene.

Underskriv digitalt med NemID!

Man skal hverken printe låneaftalen ud og underskrive den, eller møde fysisk op for at få aftalen trådt i kraft. Du skal blot underskrive aftalen med dit NemID. Du skal derfor ikke fokusere på at få printet aftalen ud, underskrive den manuelt og scanne den ind igen.

Chancen for et lån er stort!

Da kviklån ikke kræver nogen form for sikkerhed, er chancen for et lån højere end et almindeligt lån hos banken. Dine chancer vil være markant højere, og du vil derfor kunne drage fordel fra et kviklån.

Man kan optage et gratis lån!

Som en af de eneste lånetyper ude på markedet, har man mulighed for at optage et lån gratis i 30 dage. Det er kun få låneudbydere som tilbyder denne service. Du skal dog være opmærksom på, at man skal kunne betale beløbet tilbage til tiden, ellers vil man ende med en høj rente.Ganske få låneudbydere er også begyndt at tilbyde op til 60 dage rentefrit lån. Dette lån er til dig som skal låne småt, og med sikkerhed kan betale tilbage inden tidsfristelsen. Hvis du vil have en længere låneperiode, skal du som regel undgå låneudbyderne, der tilbyder et rentefrit lån.

Penge med frihed!

Et af de største plusser ved et kviklån er, at du kan bruge pengene som du vil, og det vil ikke have en indflydelse på, om du må optage et lån. I forhold til et mere simpelt banklån, hvor det er obligatorisk at informere om lånets brug. Du kan derfor med sikkerhed, søge om et lån hos en af de mange låneudbydere. Du kan f.eks. bruge pengene på at købe den båd du altid har drømt om, måske til en tandlægeregning eller noget helt tredje?

De overordnede ulemper

Da kviklån er et kortsigtet lån, må vi være ærlige og indrømme, at man ikke kommer uden om en relativ høj rente. Dog er der ikke mange ulemper, så længe man overholder betalingsfristelserne. Herunder finder du de største syndere fra et kviklån:

Potentiel høj rente sammenlignet med andre lån!

Den største synder ved at optage et kviklån, vil formentlig være den høje rente, som låneudbyderne tilbyder deres kunder. Dog skal man tage højde for at lånet er kortvarigt, og derfor skal du ikke betale af på lånet i en lang periode. F.eks. hvis du optager et forbrugslån, betaler man ofte af i 30 år, hvorimod en låneperiode på et kviklån gennemsnitligt er mellem 1-72 måneder. Det er dog muligt at få en billig rente, hos en del af låneudbyderne, hvis beløbet er højt.

Du kan ikke låne over det maksimale beløb!

Hvis man ønsker at låne mere end låneudbyderen tilbyder, kan man lige så godt pakke tasken, og finde et andet sted at optage et lån hos. Alle kunder har mulighed for at låne det samme, og der bliver ikke gjort forskel. Det er dog muligt at finde låneudbydere som tilbyder et større beløb, hvorimod andre låneudbydere tilbyder et mindre beløb. Det er derfor vigtigt at undersøge markedet, og finde et lån der passer til ens behov. Det er ikke altid låneudbyderen med det højeste beløb som passer til dig. Du skal tage højde for både renten og den årlige ÅOP.

Det skyldige beløb skal betales til tiden, ellers vil det have konsekvenser!

Det er ikke muligt at pointere, hvor vigtigt det er at kunne betale sit lån tilbage. Husk at være sikker på at optage et lån, som du har råd til at betale tilbage, ellers vil det have alvorlige konsekvenser for din økonomiske frihed på længere sigt.F.eks. hvis du ignorer dine månedlige betalinger, kan du risikere at blive stemplet som dårlig betaler, og du vil blive registreret hos RKI eller Debitor Registret afhængig af, hvilken af disse virksomheder som låneudbyderen benytter sig af.

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er et mindre lånebeløb, man kan optage hos adskillige låneudbydere. Lånet i sig selv er hurtigt at søge om, og samme gælder modtagelsen af pengene fra låneudbyderen. Ydermere har kviklån en relativ kort løbetid, hvilket er logisk, da lånet er relativt mindre end et almindeligt lån i banken.

Kviklån er vokset afsindig meget de sidste par år, og dette er ikke uden grund. I dagens Danmark er det blevet nemmere at optage lån, og derfor er det blevet populært at søge om et lån udenombanken.

I og med etableringen af et lånefirma er blevet så let, er markedet eksploderet med flere låneudbydere på det danske marked. Dette er til gavn for dig som låneansøger, da konkurrencen blandt låneudbydere vil være konkurrence præget på højt plan.

Da kviklån virkelig har taget Danmark med storm de sidste par år, har der også været tale om en masse lovændringer, negativ omtale i medierne, og på de sociale platforme. Da det er blevet så afsindigt nemt at optage et kviklån, har flere personer haft svært ved at overholde tidsfristen, og den frihed der følger med lånet.

Det er vigtigt at du er afklaret med hvor meget du kan betale om måneden, og hvordan du skal betale tilbage, da tidsfristelsen er alfa omega. Ved at ignorere tidsfristelsen, kan det have alvorlige konsekvenser, og du bør derfor have 100% styr på din aftale med låneudbyderen.

Kært barn har mange navne

Kviklån er i dag kendt under mange synonymer, men i sidste ende betyder de det samme, og der vil derfor ikke være nogen forskel på hvad de gør og kan.

Kviklån bliver også kaldt for quick-lån.

Hvorfor er lånetypen blevet så populær?

Der er mange grunde til at kviklån er blevet så populære i dagens Danmark. Da kviklån er hurtige og midlertidige, kan det være en god mulighed for dig, som skal bruge et mindre lånebeløb i en kortvarig periode.

Man skal ikke stille sikkerhed

Penge uden sikkerhed

Låneudbyderne spørger ikke ind til pengenes brug, og du er derfor ikke forpligtet til at informere om dit eget privatliv i form af de økonomiske aspekter. Mange låntagere er glade for denne frihed, og ved at et kviklån er den nemme og hurtige løsning – Da et lån i banken har mange flere krav og regler, som gør at det er for besværligt at optage et mindre lån hos dem.

F.eks. hvis der er opstået noget drastisk som en dyr tandlægeregning, eller en dyr regning på bilen, er det vigtigt at kunne få det ordnet, da det påvirker din hverdag.

Der findes selvfølgelig utallige grunde til at et lån kan være en fordel, men husk alt med måde, pengene skal betales igen inklusiv renter.

Hvordan ansøger man om et lån?

Det har aldrig været nemmere at søge om et lån, som det er i dag. Du skal derfor ikke tøve, hvis du ønsker at ansøge om et lån hos en af de mange udbydere.

Du skal blot gå ind på en af de mange låneudbyderes hjemmeside, og starte din låne proces. Der kræves ingen teknisk kunnen eller nogen form for raketvidenskab. Du skal blot vælge hvor meget du ønsker at låne, og hvor lang en låneperiode du ønsker.

Kan jeg låne på farten?

Alle mennesker kan låne på farten, når de lige står og mangler nogle penge mellem fingrene. Det kan f.eks. være at du gerne vil optage et lån, samtidig med at du sidder i et offentligt tog. Du skal blot finde låneudbyderens hjemmeside, og ansøge om et lån direkte.

Ønsker du en dybdegående liste over alle låneudbydere?


Hvem tager kviklån i Danmark

Da kviklån har taget Danmark med storm de sidste par år, har vi mulighed for at give jer en statistisk oversigt over hvor mange personer, som har optaget et lån. Dette skyldes b.la. at det aldrig har været nemmere at optage et lån, da låneansøgningerne foregår online.

De statistiske tal giver et overblik i hvilken aldersgruppe, som har den største tendens til at optage et kviklån.

I en alder mellem 25-30 år, kan vi se at hele 23,1 % ud af de 100% er i denne alder. Aldersgruppen er kun 2,8 % højere end alderen fra 31-36 år.

Der ses tydeligt en nedgradering i populariteten blandt unge mennesker mellem 18-24. En af grundene til dette skyldes at mange af de unge stadig bor hjemme hos forældrene, og har derfor ikke nogen udgifter der kræver mere end de tjener.

Desuden er der flere låneudbydere, som ikke låner til folk under 21, hvilket også begrænser det en del.

Hvor gamle er folk når de låner penge

 

Hvor meget låner folk primært?

Denne låneoversigt giver et indblik i hvor meget folk primært låner, når de optager et kviklån. De fleste personer tager et lån på 5.000 – 10.000, som udgør hele 12,3 % ud af de 100 %.

Grafen viser tydeligt, at det er forskelligt hvad folk låner. Dog kan man ane at de fleste låner relative lave beløb fra låneudbyderne.

Hvor meget laaner folk i deres alder?

 

Lån uden sikkerhed

De fleste banker fordelt rundt i Danmark kræver en form for sikkerhed, når der skal optages et lån. Dette skyldes at banken vil være sikre på at du som låner, kan betale lånet tilbage som aftalt.

F.eks. kan man stille sikkerhed ved at inddrage enten sit hus eller sin bil, hvis det har en høj værdi ligesom lånet.

Kviklån stiller ingen krav, hvad angår et lån hos de forskellige låneudbydere. Som kunde skal du ikke frygte for at stille nogen form for sikkerhed overhovedet. Det eneste du skal fokusere på, er at betale det månedlige beløb, som er aftalt mellem låneudbyderen og dig som låntager.

Hvad hvis man låner 400.000 kr.?

Uanset hvor højt et beløb du vælger at søge om, skal der ikke stilles sikkerhed overhovedet. Dette er blandt andet en af grundene til, at renten på et kviklån kan være relativ højere end andre lånetyper.

Lån med stabilitet

Når du som kunde skal beslutte dig for at optage et lån online, ønsker du formentligt at finde den billigste løsning, der gavner dig mest. Der findes et hav af låneudbydere ude i det digitale hav, og det kan være svært at finde den rette kurs.

Der findes f.eks. låneudbydere, som tilbyder gratis kviklån til nye kunder. Ofte er disse engangstilbud baseret på et lavt lånetilbud, og derfor er det ikke sikkert, at lånet rækker til dit behov. Hvis man enten skal reparere en båd eller have en rejse til familien rækker 3.000 kr. ikke langt.

Ydermere kræver de fleste låneudbydere, som tilbyder denne service, at man betaler tilbage indenfor 30 dage. I få tilfælde kan du finde låneudbydere, som giver dig gratis rente i op til 60 dage.

Låneudbydere med gratis rente, er ikke til dig som ønsker at låne et højere beløb, og derfor bør du nøje undersøge markedet yderligere, før du tager din endelige beslutning.

Tag højde for renten

I stedet for at blive forelsket i den gratis rente, bør du holde øje med hvilken rente de forskellige låneudbydere tilbyder. Du vil derfor have mulighed for at finde det bedste lån lige nu, som passer til dine behov. De fleste låneudbydere tilbyder en unik rente til hver individuel kunde. Renten afhænger af den kreditvurdering, som banken laver på dig.

Hvis du kun skal låne et lavt beløb, og du ved du er i stand til at betale det tilbage hurtigt, bør du selvfølgelig benytte dig af en gratis rente, som få låneudbydere tilbyder deres førstegangskunder.

Sådan finder du et Lån der er til at betale tilbage

For at finde det bedste lån, som passer perfekt til dig, bør du kigge vores oversigt igennem, og danne dig et helhedsbillede over de forskellige kviklån.

Det er vigtigt at du investerer tid, og undersøger markedet grundigt. Der findes mange låneudbydere, som tilbyder attraktive lånetilbud på kryds og tværs af hinanden, og mange af dem minder endda om hinanden.  Det kan derfor virke uoverskueligt at finde et lån der er til at betale tilbage, hvis man ikke kender til markedet.

Husk på at det første og bedste, som regel ikke er den bedste løsning for den individuelle person. Alle kunder har forskellige indkomster og udgifter, og derfor er det vigtigt at finde det perfekte lån, som passer til en selv og ikke andre.

Kender du ikke låneudbyderen?

Hvis du har fundet en låneudbyder, som har vækket din interesse, bør du foretage dig et tjek på google, og se hvilken oplevelse andre kunder har haft hos virksomheden.

Hvis vi tager udgangspunkt i et kviklån, og har fundet flere låneudbydere som er interessante, bør du stadig foretage dig et sikkerhedstjek, så du ikke ender på dybt vand. Du bør derfor altid tjekke hvad kunderne mener om virksomhedenerne på trustpilot.dk.

Du kan også spørge venner eller familie, om de kender en god låneudbyder, som de har haft en god oplevelse hos.

Gratis lån

Hvis du ønsker at låne et lavt beløb, som du er sikker på at du kan betale tilbage indenfor 30 dage, bør du overveje et gratis Kviklån.

Der findes flere låneudbydere som tilbyder deres førstegangskunder et gratis lån i f.eks. 30 dage.

Et rentefrit lån er også kendt som et sms-lån, og du skal derfor være sikker på at kunne betale det endelige beløb tilbage til tiden, da renten kan blive meget høj efterfølgende hvis aftalen ikke overholdes.

Ansøg minimum 3 steder

Her hos Jyske Lån anbefaler vi at man undersøger markedet grundigt, før man beslutter sig for at optage et lån hos en bestemt udbyder. Der er heller ingen grund til kun at søge om et lån et sted, da lånetilbuddet ikke er bindende. Et lån skal gavne dig og ingen andre.

Du bør derfor som minimum ansøge om et lån 3 steder, så du kan se hvilken bank, der tilbyder dig den laveste rente. Låneudbyderne kræver de samme informationer, og derfor tager det ikke langtid at ansøge flere steder.

Markedet er nu undersøgt

Nu hvor du har 3 låneudbydere som tilbyder gratis rente, skal låneansøgningerne sendes afsted. Efter kort tid vil du få svar på dine ansøgninger, og du vil have mulighed for at danne dig et overblik over disse 3 virksomheder.

De årlige omkostninger i procenter

ÅOP er den årlige omkostning i procenter. Det er lovpligtende for låneudbyderende at oplyse deres ÅOP. Hvis du er på jagt efter et længer varende kviklån, skal du tage højde for ÅOP.

ÅOP indeholder mange omkostninger men de kan opdeles i 2 overordnede kategorier som engangsomkostninger og løbende omkostninger. Herunder vil vi segmentere de 2 kategorier, så du kan danne dig et overblik over de forskellige omkostninger. Dog er listerne forholdsvis lange, da låneudbyderne bruger forskellige navne til forskellige gebyrer og afgifter.

Der skal betales engangsbeløb ved oprettelsen af et kviklån, og der skal betales løbende i låneperioden. Derfor kan det være svært at danne sig et overblik over omkostningerne ved et kviklån. Derfor har regeringen vedtaget at låneudbyderne skal oplyse deres årlige ÅOP.

Herunder finder du et par eksempler på forskellige omkostninger tilsvarende de 2 kategorier.

Engangsomkostninger:

 • Dokumentgebyr
 • Stiftelsesprovision
 • Ekspeditionsgebyr
 • Fast tinglysningsafgift
 • Variable tinglysningsafgift

Løbende omkostninger

 • PBS gebyrer
 • Renter
 • Måedlige og årlige kontogebyrer
 • Administrationsgebyrer
 • Deportgebyrer

Ved at optage et kviklån skal du være opmærksom på at den årlige ÅOP vil falde løbende i takt med at låneperioden forlænges. Det kan virke lidt forvirrende da det stadig vil være billige at betale sit lån tilbage hurtigst muligt. Desuden er ÅOP efter skat og renterne er fradragsberettigede.

Hvad er de primære krav for at optage et lån?

Det kan være svært at finde hoved og hale, i de forskellige krav som låneudbyderne har. Nogle virksomheder har endda individuelle krav, som de stiller, så man skal huske at kigge nøje efter deres krav. Det ville være ærgerligt hvis man prøvede på at søge om et lån, og havde overset et essentielt krav.

Man kan ikke låne under 18 år

Hvis man er under 18 år gammel, kan man ikke binde sig til en kontrakt, og derfor låner ingen låneudbydere penge til personer under 18.

Underskriv med NemID

Da låneaftalen foregår online, skal aftalen underskrives med en digital signatur. Du skal derfor have dit NemID til rådighed, da du skal benytte dig af både login og kode.

Registreret hos RKI eller Debitor Registret?

Hvis du er stemplet som dårlig betaler, har du absolut ingen mulighed for at optage et lån. De fleste virksomheder bruger enten RKI eller Debitor registret.

Dansk statsborger

Det er lovpligtigt at have dansk statsborgerskab for at optage et lån

Dokumentation af dine seneste månedsindtjeninger

Du skal kunne dokumentere dine lønninger.
De fleste låneudbydere skal have dokumentation for den sidste månedsløn, man har modtaget. Få virksomheder kræver at man dokumenterer for de 2 sidste måneder fremfor 1 måned.

Dokumentation af din årsopgørelse

Alle låneudbydere skal have dokumentation for din årsopgørelse, da de stiller krav til en minimumsindkomst baseret på et år.

F.eks. kan du finde låneudbydere, som kræver at man har tjent minimum 200.000 kr. for at kunne optage et lån hos dem

Bopæl i Danmark

Der findes ingen låneudbydere, som låner til personer, der ikke har en bopæl i Danmark. Dette skyldes at hvis de låner penge ud til personer som ikke bor i Danmark, er reglerne ikke gældende for dem, når de rejser ud af landet.


Hvad koster et lån?

Prisen på et kviklån afhænger af den individuelle låneudbyder, og det er derfor svært at give et præcist svar på prisen. Herunder giver vi et par eksempler på prisen af et kviklån i form af tabeller.

Kviklån eksempel på et lån af 5.000 kr.

Lånebeløb 5.000 kr.
Løbetid 60 mdr.
Ydelse 177 kr.
ÅOP 40,8%
Debitorrente 22,35%
Kreditomkostninger 5.595 kr.
Tilbagebetalingsbeløb 10.595 kr.

 

Kviklån eksempel på et lån af 50.000 kr.

Lånebeløb 50.000 kr.
Løbetid 60 mdr.
Ydelse 1.469 kr.
ÅOP 28,1%
Debitorrente 22,35% p.a.
Kreditomkostninger 38.127 kr.
Tilbagebetalingsbeløb 88.127 kr.

Er kviklån dyre?

Ja – alle lån er dyre, da der skal betales i renter. Men der vil altid være låneudbydere, som har højere rente end andre. Det er vigtigt at du ikke sammenligner et kviklån med et realkreditlån i et hus. Dette skyldes at låneperioden er længere med et realkreditlån, og derfor vil renten være væsentlig lavere end et kviklån.

Man skal også huske på at der ikke stilles nogen form for sikkerhed på et kviklån, og lånet optages hurtigt og nemt. Disse 2 faktorer er med til at forhøje renten.

Det er muligt at finde billigere kviklån, det er bare vigtigt at man undersøger markedet grundigt, inden man forelsker sig i et lån hos en bestemt låneudbyder.

Lån for studerende

Få dig et kviklaan som studerende

Det kan være utroligt svært at få sig et lån som studerende, det er dog ikke umuligt. Hvis du ansøger om et lånetilbud hos en af låneudbyderne som tilbyder kviklån, har du faktisk en stor chance for at blive godkendt.

Låneudbyderne er mere interesserede i at lave en kreditvurdering, hvor de tjekker op på din økonomi. Du skal dog være opmærksom på at du ikke må være registreret i RKI eller Debitor Registret.

Hvornår bør du optage et kviklån fremfor andre lån?

Et kviklån er til dig som ønsker at optage et lån hurtigt og nemt. En af kviklånets største styrker er, at du ikke skal stille nogen form for sikkerhed, når du ønsker at optage et lån. Dette lån er ideelt til dig, som ikke har et hus eller en dyr bil, som du kan stille i sikkerhed hos banken.

Ydermere er et kviklån et relativt lille lån, og derfor kan det også være nemmere at betale en højere rente kortsigtet, fremfor at have et banklån, hvor du betaler i årtier. Et af kviklånets styrker er deres låneperiode, som man selv kan have indflydelse på.

Det kan f.eks. være at du ønsker at optage et lån på 200.000 kr., og gerne vil have en låneperiode på 72 måneder, da du ved at du har råd til at betale den månedlige rente fra låneudbyderen.

Du skal ikke fortælle låneudbyderen, hvad pengene skal bruges på. Dog spørger nogle låneudbydere indtil lånets brug, men det har ingen indflydelse på din kreditvurdering og deres endelige beslutning.

Hvad er en kreditvurdering

En kreditvurdering er en metode som låneudbyderne tager i brug, for at vurdere chancen for at du kan betale lånet tilbage.

Det primære tjek er baseret på din årlige indkomst, og at du ikke må være registreret hos RKI eller i Debitor Registret samt. til mere omfangsrige elementer såsom:

 • Dine lønsedler og årsopgørelse
 • Karriere perspektiver, herunder sandsynligheden for at jobbet er sikkert, Den gennemsnitlige timeløn.
 • Har man børn
 • Formue
 • Ro og orden i indtægter og udgifter

Dog skal der tages højde for at, kreditvurderingen kan variere afhængig af den individuelle låneudbyder.

Hvis man er registreret i RKI eller Debitor Registret som studerende, vil man ikke have mulighed for at optage et kviklån. Der er fuldstændig lukket ved kasse 1, hos de forskellige låneudbydere.

Der findes dog andre virksomheder, som låner penge ud til studerende som er i RKI. Her er renten væsentlig højere, og de er ikke kategoriseret som et kviklån.

Underskriv digitalt med NemID

En af de mange grunde til at kviklånet er blomstret som det er, skyldes den nemme ansøgning, som tager ganske få minutter. Det er blevet nemmere end nogensinde at optage et lån, takket være den digitale signatur.

Førhen skulle man printe papirerne ud og efterfølgende scanne dem ind, for at sende dem retur. Denne proces bruges ikke mere, da man underskriver digitalt med NemID.

I dag skal man blot udfylde en simpel ansøgning og underskrive med sit NemID. Du vil efterfølgende få svar på ganske kort tid, om du er blevet godkendt til at optage et lån.

Har du ikke et NemID eller har du mistet det?

Hvis du ikke har fået et NemID endnu, eller måske har du mistet dit nøglekort, er der hjælp at hente. Du kan enten oprette et NemID eller bestille et nyt nøglekort.

Tag højde for dit beløb

Først og fremmest skal du være fast besluttet på hvor meget du ønsker at låne. I og med du kender beløbet, har du nemmere ved at finde den rette rente.

Hvor lang en låneperiode?

Du skal have styr på hvor meget, du kan betale tilbage om måneden. Jyske Lån råder dig til at lave en oversigt over udgifter og penge til rådighed. Ved at lave et budget, kan du hurtigt danne dig et overblik over hvor lang en låneperiode du har behov for, og du vil derfor kunne have indflydelse på renten.

Bliv ikke overvældet af de mange låneudbydere

Når du starter med at søge efter låneudbydere på markedet, kan man hurtigt blive overvældet. Der findes mange låneudbydere og de konkurrerer alle sammen på kryds og tværs for at få dig som kunde.

Dette skal du udnytte som potentiel kunde, og derfor bør du undersøge markedet grundigt.

Det er muligt at fortryde sit lån

Hvis du har optaget et lån hos en af de mange låneudbydere, og har fortrudt aftalen, er der intet at frygte. Alle låneudbydere tilbyder 14 dages fortrydelsesret, som er et obligatorisk lovkrav.

Du vil derfor indenfor 14 dage have mulighed for at annullere låneaftalen. Du skal til gengæld være opmærksom på at nogle låneudbydere kræver rente fra de dage man har haft pengene i besiddelse.

Nye regler

Fra d. 1. januar 2017 trådte nye regler i kræft, som var til gavn for kunderne. Der er b.la. sikret en øget forbrugerbeskyttelse på kviklån med en låneperiode på under 120 dage.

Når man har ansøgt om et lån og modtaget et tilbud tilbage, skal man have en 48 timers tænke pause, før det er muligt at godkende aftalen med NemID. Dog er denne regel kun gældende for impulslån, med en låneperiode på under 3 måneder.

Dette skal du være opmærksom på

Det er hurtigt og nemt at låne penge, det kan gøres på ganske få minutter. Du skal dog være opmærksom på, at med et lån kommer også med et ansvar. Pengene skal betales tilbage igen, og derfor er det vigtigt at tage højde for ens egen økonomiske situation.

 • Hvis regningerne ikke bliver betalt, vil du ende i RKI eller Debitor Registret, og det vil have alvorlige konsekvenser for dine muligheder. B.la. kan du ikke optage et nyt lån hos samme låneudbyder eller hos en ny låneudbyder.
 • Hvor skal regningerne betales henne?
  Nogle låneudbydere har betalingsfunktioner på deres website, hvor andre låneudbydere ønsker betaling fra banken.
 • Adskillige låneudbydere giver et afslag, hvis du har et kviklån i forvejen et andet sted. Du bør kun have et lån, så vær sikker på hvor meget du ønsker at låne fra starten af.

Hvad er RKI?

RKI står for Ribers Kredit Information, og er et kreditoplysningsbureau, der har en oversigt over dårlige betalere.

F.eks. Hvis du ikke kan betale dine regninger, vil du til slut ende hos et kreditoplysningsbureau. Du vil enten ende hos RKI eller Debitor Registret, hvis du ikke betaler dine regninger.

Du skal desuden være 18 år gammel, før du overhovedet kan blive registreret i RKI.

Så mange gange bliver du varslet

Først og fremmest skal regningerne være sendt fysisk, før det er muligt at true med varsling. Desuden skal du varsles med 3 rykkere, hvor de første 2 ikke må varsle om RKI.

Du vil dog modtage et rykkergebyr som er obligatorisk at betale. Desuden må virksomhederne kun sende brevene med minimum 10 dages mellemrum. Det tredje brev skal varsle om indberetningen, før de overhovedet har lov til at indberette dig.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt du er registreret i RKI eller Debitor Registret, har du mulighed for at tjekke op på det hos dininfo.dk. Her kan du først og fremmest tjekke om du er registreret, og du kan også få en oversigt over det skyldige beløb.

Sådan kommer du af RKI

Hvis du ønsker at optage et kviklån, er du nødsaget til at blive fjernet fra registret, specielt hvis dette er synderen der stopper din låneproces.

Den nemmeste løsning er at betale det skyldige beløb med det samme, men dette kan dog være svært, eftersom man ønsker at optage et lån. Ved at betale det skyldige beløb, vil du blive fjernet for listen med det samme, og chancen for at optage et lån vil være væsentlig større.

Desuden kan du vente 5 år, fra den dato du er registreret, da du vil blive fjernet fra listen automatisk når de 5 år er gået. Vi anbefaler ikke denne metode, da det skyldige beløb stadig skal betales før eller siden. Du bør derfor prioritere din gæld fremfor alt andet, og søge om et lån når du er ude af RKI.

Du kan desuden læse mere om RKI lige her.

Udenombanken

Et kviklån er perfekt til dig, som ønsker at låne udenom banken. At optage et kviklån er langt hurtigere og nemmere, end at optage et lån i en fysisk bank. Du skal hverken angive hvad pengene skal bruges til, eller stille nogen form for sikkerhed.

Bedømmelse 5 / 1
Kviklån 2019-02-12 13:59
Jyske Lån