Kviklån studerende

Nye tider for studerende med interesse i kviklån!

Det er slut med tiden hvor unge skulle frygte at være bange for at tage kviklån. Så længe man har styr på sin økonomi og kan lægge et budget, så er der intet der stopper dig!

Noget som er endnu bedre er, at vi her hos Jyskelån har forenklet din søgeproces, ved at samle alle udbydere under samme hjemmeside.

Det kræver ikke mere end at kigge denne side igennem og vælge den udbyder du foretrækker. Hvis du føler du mangler mere information, så kan den findes under låneberegneren.

Der er ingen grund til at vente!

  • Bindingsfrihed gør sig gældende ved alle tilbudsmodtagelser, så tag endelig i mod så mange som muligt!

Jyskelån, proces

 

 

 

Kviklån som studerende

Som studerende kan der være mange årsager til at man overvejer et kviklån. Du er måske flyttet hjemmefra og ofte finder dig selv i en situation med huller i budgettet, hen mod slutningen af måneden. For andre er det svært at balancere et arbejde med studiet, hvorfor et kviklån virker oplagt.

Hvis man er kommet til konklusionen at et lån er vejen frem, så er det stadig ikke en nem beslutning at tage. Forældre og voksne vil generelt set altid advare mod at tage et lån, især uden at tænke alle alternativerne igennem.

Det har de bestemt også grund til. At tage et lån er en stor beslutning, den slags man ikke bør tage i hast. Man vil ofte kunne finde skræmmeeksempler fra specifikke situationer, hvor nogle kunder er endt med fingrene i maskinen.

Den slags episoder kan man ikke med 100% sikkerhed undgå, men man kan gøre sit bedste for at minimere risikoen.

Inden du låner som studerende:

Den proces man bør gennemgå som ny lånoptager starter et meget simpelt sted. Man skal sørge for at forstå markedet, hvordan lån fungerer og forskellene mellem udbydere.

Det er her det meste af ens fokus bør være. Hvis man ikke finder information selv, inden man begynder at kontakte udbydere, så kan man hurtigt blive blæst bagover.
I nogle situationer kunne det lede til en forhastet aftale, som ikke er i kundens bedste interesse. Dette er gældende for alle der vil optage et lån, men vil i særdeleshed være relevant for unge og studerende.

Årsagen er, at udbyderne godt ved at man er ny på markedet, og ikke har taget et lån før.

Derfor kan de i nogle tilfælde komme med dårlige tilbud, hvis de ikke forventer at man kender til detaljerne og det der står med småt.
Der vil oftest ikke være fuldkommen transparenthed fra udbyderens side, medmindre man aktivt får det frem hos dem. Husk det, når du overvejer at optage et lån.

I det hele taget så står unge og studerende i en ugunstig situation, når de kontakter kviklånsudbyderne. Grunden til dette er, at udbyderne godt ved at de ikke er nogens favoritløsning, hvorfor de kan komme frem til, at disse individer oftest ikke har gode alternativer. Man har nemlig ofte svært ved at optage lån via banken som studerende eller ung.

Bankerne i Danmark vil gerne vide sig sikre på, at man kan betale sit lån tilbage, eller at der er noget af værdi som kan inddrages ved gældsopkrævning. I en ung alder har man oftest ikke sin egen bolig eller bil, så det kan være svært at finde værdigenstande af en signifikant størrelse.

Den slags undgår man med kviklån, hvor det eneste tjek de foretager, vil være en kreditvurdering. Det fungerer ud fra samme princip som at tjekke kundens værdigenstande, bortset fra at det giver indsigt i en kundes købshistorik og finansielle balance.

Ofte er det nok til at give indsigt i en kundes potentielle tilbagebetalingsevne.

Lån uden spørgsmål

En helt anden årsag til at så mange unge vælger denne låneform, eller i det hele taget at danskerne vælger den, er at man ikke skal svare på en masse indtrængende spørgsmål.

Det kan virke som en lille ting, men langt de fleste danskere har kun været kunde ved én bank hele deres liv.

Det efterlader bankerne med en klar oversigt over forrige transaktioner, samt en ekstremt dybdegående analyse af ens økonomiske stabilitet.

Med det i bagtankerne, så kan man nok forestille sig hvilken natur den samtale vil have, især hvis man som studerende naturligvis ikke har et fuldtidsjob.

Spørgsmålene som bankerne kan finde på at stille, vil ofte være noget i henvende sig til formålet med ens lån. Hvis man siger man gerne vil ud og rejse, kan svaret være ”er det nu en god idé, når du lever på din SU, á 5300kr?”.

Som sagt, samtalen er ikke til for at være bekvemmelig eller rar.

Bankens tilgang til lån vil ofte ikke være omkring hvad du ønsker dig, men hvad der er realistisk for dig at betale tilbage til dem. I sidste ende er banker også virksomheder der skal tjene penge.

Kviklånsudbyderne kan klare sig uden at vide hvad pengene skal anvendes til. Det kan de af en meget simpel årsag, som nemlig er, at de tager en højere rente end bankerne. På den måde sikrer de sig, at de nok skal tjene penge på den ene eller anden måde, og kunden kan få opfyldt sine ønsker.

Det er en bevidst beslutning fra disse udbydere ikke at grave for dybt i ens intentioner, fordi hvis ikke der var tydelige forskelle mellem dem og banken, så ville der ikke være nogen pointe i at de eksisterede.

Kviklånsudbydere lægger samtidig også pres på bankindustrien, ved deres høje fokus på online behandling af lån.

Netop dette aspekt af ansøgningsprocessen er nemlig blevet modtaget positivt af den danske befolkning, som er blevet træt af virkelige fremmøder i banken.

Til det kan vi også tilføje, at Danmark på mange markeder fører ift. Graden af digitalisering blandt virksomheder.

Du har pengene indenfor 24 timer!

Nu er der blevet nævnt lidt forskellige positive og negative aspekter af kviklån, samt forklaring om hvorfor det er blevet så populær en låneform blandt danskerne. Endnu en pointe som får mange til at vælge kviklån, er at man lynhurtigt har pengene til rådighed.

At optage lån er oftest associeret med en langtrukken proces, hvor bankerne vil vende hver eneste mulig sprække i ens økonomi, for at danne sig et helhedsindtryk. Den slags undgår man med kviklån, da de, som nævnt tidligere, har besvaret danskernes opråb om at kunne optage lån hurtigt.

Den høje tilgængelighed gør dog også lånet en smule farlig for studerende der er økonomisk uansvarlige. Da det er så nemt at søge om lånet, og ved nogle tilfælde kan udbetalingen være indenfor et par timer, kombineret med de få adgangskrav og en smal screeningsproces, så er der ikke meget der står i vejen for dem og et lån.

Når vi skriver at man kan tage et lån for at dække slutningen af måneden, så mener vi absolut ikke at man skal bruge pengene på hvad som helst. Naturligvis så har man den mulighed, og skulle det være kundens interesse at anvende alle pengene på en nat ude med vennerne, så kan ingen stå i vejen for det.

Det eneste vi vil anbefaler er at tænke efter, om man virkelig har behov for at tage et lån for at nyde den aktivitet man har i tankerne, eller om man egentlig godt kan klare sig uden. I langt de fleste tilfælde med studerende der tager kviklån, så er der tale om at man gerne vil have noget ekstra.

Med det mener vi, at man gerne vil have den gode følelse som man får af en aften med vennerne, uden at skulle være bekymret om ens økonomi. Det kan nærmest ende ud i at være en overspringshandling fra at se sin bankkonto i øjnene, og ændre sin livsstil. Det kan kun pointeres for lidt, tænk det igennem en ekstra gang eller to, inden du tager et lån som studerende.

Lån som er foretaget uden en egentlig plan for tilbagebetaling, vil 9/10 gange ende ud i at man bliver indmeldt til RKI. For mere information om dette, klik her.

 

Lån til lige hvad du vil

Nu kan det være at du sidder og tænker ”jamen, hvis ikke de stiller spørgsmål til hvad jeg vil bruge lånet på, så kan jeg vel bruge dem på hvad jeg vil?” og det har du fuldstændig ret i.

Lånene er designet til at give kunden absolut frihed for køb. Der er ingen som kan blande sig i hvad de penge går til eller ikke går til.

Nu kan det selvfølgelig være at det lyder lidt som et drømmescenarie, hvor man kan låne til hvad man vil og de beløb man ønsker sig. Det er naturligvis ikke helt tilfældet, da de fleste kviklånsudbydere ikke tilbyder enormt store lån.

Det højeste man kan finde på markedet er 400.000kr, hvilket bestemt ikke er et lille beløb.

Dertil bør det også nævnes, at når lånebeløbene varierer i størrelse, så gør deres betalingsdetaljer det samme. Med store lån, som det vi nævnte før – 400.000kr, så vil der altid være en lang tilbagebetalingsplan.

Det kan naturligvis virke indlysende, at man ikke skal betale dem tilbage efter en måned, men der er løsninger på markedet som varer i op til 15 år.

Det betyder altså at man dedikerer sig til en lang plan, hvor ens økonomi vil afhænge af ens evne til at tilbagebetale. Det er nemlig fælles for alle kviklånsudbydere at der ikke er plads til for sene betalinger, og der vil altid være ekstra gebyrer associeret med for sen betaling.

Jyskelån, kort

 

 

Som et eksempel kan vi sige at man vil låne, så man kan købe en telefon. Hvis man ønsker den nye iPhone, som koster 10.000kr så kan man enten tage en periode på et år, hvor den månedlige ydelse er højere, eller man kan sprede det over tre år, hvortil ydelsen er mindre pr måned.

Fordelen ved at tage et kortere forløb, er at man hurtigere kan opnå en ejerskabsfølelse. Det er svært at få sig et stærkt forhold til det man har købt, når man ved at pengene er lånt.

Med et kort forløb står man altså fri på den anden side, og man er nu ejer af det man har købt. Sådan en strategi lægger mere pres på ens økonomi, og vil påvirke ens hverdag markant mere.

Modsat så betyder det, at hvis man tager en længere låneperiode, vil man opleve mere økonomisk frihed i hverdagen, da den månedlige ydelse vil falde markant, fordi den spredes over flere dage.

Vi anbefaler ikke at studerende binder sig til langsigtede låneløsninger, da man hverken har en stabil økonomi i dag, samtidig med at man ofte mangler garanti for fremtiden.

Bestil fra din sofa med komplet anonymitet

I denne artikel er der blevet lagt stor vægt på, at komforten bag dét at optage et kviklån ligger til grunde for dets succes. Hurtig levering, få indgangsbarrierer og ingen spørgsmål taler alle for, at det er en løsning der favoriserer den kunde der ikke gider at håndtere en lang proces.

Af den årsag, så er der ingen begrænsninger ift. Hvor du bestiller dit kviklån fra, eller krav til identifikation. Som studerende og ung i det hele taget, er man vant til at man skal vise sit ID alle steder, og bør også være vant til anvendelsen af NEM-ID.

Når man tager et kviklån, er der ingen krav til at kunne vise ID, i form af pas, sygesikringskort eller kørekort. Her vil processen udelukkende fokusere på NEM-ID som identifikationsform. Det stiller naturligvis nogle krav til kunden, da de har deres egne regler.

Hvis man ønsker at optage et kviklån som studerende i Danmark, så skal man have en registreret adresse i landet. Desuden vil de færreste udbydere låne dig noget som helst, hvis din kreditvurdering er dårlig, eller du er/har været i RKI.

Du slipper altså ikke bare for interaktionen med en bank ansat, den normalvis lange proces eller at skulle sikkerhed for dit lån, du kan foretage lånet fra komforten af din egen sofa. Så endda uden at skulle hive dit pas frem fra skuffen.

Jyskelån, transfer

 

Her hos Jyskelån anbefaler vi studerende at optage kviklån, som en nødudvej. Hvis ikke man kan låne af venner, familie eller via et SU-lån og virkelig står i pengenød, så må man gøre hvad der skal til. I sidste ende er kviklån ikke så skræmmende eller forfærdeligt for unge at tage, så længe man begår sig omkring det med en moden indstilling.

Det er vores erfaring at man får mest glæde af sit kviklån, hvis man anvender det på genstande der varer ved. En sjov aften med vennerne er godt i øjeblikket, men to dage efter så er der kun det faktum at man igen er i økonomisk urede.

Men hvis man bruger lånet til at købe en ny cykel, så man kan spare penge på et rejsekort, eller til nye bøger så man kan gøre det bedre i skolen, vil føre til at lånet oftest føles mere meningsfuldt.

 

Bedømmelse 4.75 / 16