Kan man låne penge i weekenden?

Hvorfor vil man låne penge i weekenden?

Der kan være mange grunde til, at man gerne vil låne penge i weekenden. Det kan for eksempel være, hvis man skal dække uforudsete udgifter, eller at man skal udnytte et tilbud. 

De fleste danskere har jobs, hvor de arbejder i hverdagene og har fri i weekenden. Det vil sige, at får man lyst til at lave noget sjovt og spontant, så foregår dette som oftest også i weekenden. Dermed kan man have behov for at dække udgifter til disse oplevelser, hvilket kan være en grund til, hvorfor man ønsker at låne penge i weekenden.

Desværre holder bankfilialerne lukket i weekenden, hvorfor man ikke kan tale med dem om at låne penge. Ydermere tager låneprocessen hos bankerne også tid, hvilket forlænges yderligere af at pengene ikke udbetales i weekenderne.

Her kan du låne penge i weekenden

Om du vil låne penge om lørdagen eller låne penge om søndagen, er der mulighed for dette med kviklån. Kviklån har en meget kortere behandlingstid i forhold til ansøgning om lån i forhold til banker, hvorfor man sagtens ansøge om kviklån i weekenden, hvilket ikke kan lade sig gøre ved bankfilialer. Ydermere udbetaler kviklånsudbydere også lånet i weekender fremfor at vente til en hverdag, som bankfilialer gør.

For hurtigt muligt at have pengene på sin konto, bør man finde en låneudbyder med samme bank som en selv, da overførslen deraf går hurtigere.

Er det stadig muligt at låne penge i weekenden efter ny lovgivning?

Det er fortsat muligt at låne penge hos forskellige udbydere, selvom man ansøger i weekenden. En ny lovgivning i 2017 satte midlertidigt en stopper for kviklån – eller i hvert fald det ’kvikke’ i kviklån. Kviklån skal stadig kunne foretages forholdsvis hurtigt, dog efter 2017’s nye lovgivning med en betænkningstid på 48 timer.

”Vil det ikke sætte en stopper for at låne penge i weekenden?”, både-og. Den nye lov gælder i forhold til kviklån med løbetid op til 3 måneder. Det vil sige at tilbyder låneudbyderen lån med længere løbetid, vil det ikke rammes af lovgivningen og heraf den forlængede betænkningstid. Er man villig til at forlænge løbetiden, kan man dermed få adgang til lånet med det samme.

En længere løbetid vil betyde, at man betaler mindre hver måned, da lånet forløber sig over en længere periode.

Kan det vente?

Har man ikke noget imod at betale et mindre beløb af om måneden over en længere periode, som nævnt i ovenstående afsnit, og skal man bruge pengene med det samme, kan man sagtens benytte sig af lån med længere løbetid, som man kan få udbetalt med det samme.

Har man derimod et ønske om hurtigst muligt at få afviklet et kviklån, skal man vurdere, om man i stedet skal vælge kviklån med den korte løbetid, som netop rammes af den nye lovgivning fra 2017. En god grund til at ville afvikle et lån hurtigst muligt er, at man ved, at den kommende løn vil dække lånet. Derfor kan det synes dumt at lade lånet samt betalingerne fortsætte, når man sagtens ville have kunne betale det hurtigt af.

Dermed skal man gøre op med sig selv, om man kan vente 48 timer på at modtage penge til, hvad end de skal bruges til. Det er fortsat et hurtigt lån i forhold til diverse bankfilialer, hvor ansøgningsprocessen og udbetalingsprocessen er længere. Som oftest kan man godt vente 48 timer med et muligt køb, men skal det være her og nu, skal man være indforstået med den længere løbetid.

Vejen til det billigste lån i weekenden

Når man skal bruge penge med det samme, kan man godt fristes til blot at tage det første tilbud, man får. Det kan dog være en god idé at lave research, så man sikrer sig selv det billigste lån. Man underskriver et kviklån med NemID, og et lån er netop først bindende, når man har underskrevet på denne måde.

Det vil sige, at man sagtens kan ansøge om lån hos flere forskellige låneudbydere og deraf sammenligne de forskellige tilbud, som udbyderne bringer. Hvis man sikrer sig selv det bedste tilbud, er der penge at spare. Det er uforpligtende blot at ansøge om et lån, så man skal ikke frygte at hænge på lånet, hvis ikke man har underskrevet det.

Tænk dig om, før du låner

Man kan nemt fristes af muligheden for at låne penge, særligt når man ikke skal vende formålet med lånet med en bankrådgiver. Når man så ovenikøbet har muligheden for at låne penge i weekenden, kan man nemt fristes til at foretage impulskøb. Det skal man dog passe på med, da man bør tænke fremad i forhold til tilbagebetalingen af lånet.

Gode råd til at låne penge i weekenden

Når man optager et lån, skal man føle sig velinformeret om lånets renter og løbetid, og ydermere have forståelse for konsekvenserne af, hvis man ikke overholder betalingsaftalerne i forbindelse med lånet. Som ofte har kviklån en meget høj rente, hvorfor det kan blive en ond cirkel med høje regninger, hvis man ikke betaler som aftalt.

Derfor er det vigtigt, at man er realistisk i forhold til optagelsen af lån samt tilbagebetalingen af denne. En god idé er at lave et budget på forhånd, så man ved, hvor mange penge man kan afdrage med om måneden fremadrettet. Dette kan også være en fordel i forhold til at vælge mellem lån med kort løbetid, hvoraf man dog skal tage højde for denne 48 timers betænkningstid, eller lån med lang løbetid, som man kan optage med det samme.

Man betaler mest af om måneden ved lån med kort løbetid, hvorfor der skal være plads i budgettet de nærmeste måneder til store betalinger. Ydermere forløber lån med lang løbetid sig over længere tid, hvorfor man kan risikere at hænge på lånet i julemånederne, hvor man højst sandsynligt derfor ikke vil have det store budget til julegaver.

De forskellige elementer er vigtige at indtænke i budget samt muligheden for at optage lån samt tilbagebetalingen af denne. En vigtig regel er, at man ikke skal optage lån, man ikke kan betale tilbage.

Kan man låne penge i weekenden? 2018-08-21 10:59
Jyske Lån