Hvorfor får du afslag på dine låne?
Afslag på et lån

Når man sender låneansøgninger online, kan man opleve at blive afvist op til flere gange før ens ansøgning går igennem. Det kan være irriterende ikke at modtage et ordentligt begrundet svar om hvorfor man får afslag, og det kan føre til spildt energi, mange unødvendige overvejelser og stor frustration omkring ens økonomiske situation. Derfor bør du justere dine forventninger og sørge for at være realistisk om udfaldet. Gør du det, forbedrer du både chancerne for at en af ansøgning går igennem samt dit gode humør.

Husk nu at lån er forretning

Det kan være nemt glemme at virksomheder, der tilbyder forskellige lån, faktisk driver en forretning. Hvis der lånes penge ud til dig, så skal de kunne tjenes ind igen med ekstra profit i sigte. Lånekonceptet blandt virksomheder fokuserer på at skabe så høj indtjening, som man kan på ganske kort tid, ved at bruge renter og gebyrer.

Virksomhederne er derfor selektive med hvem der kan få et lån, og hvis der ikke er en god mulighed for at indtjene penge, så er der ikke grund til at tilbyde et lån.

Man skal derfor ikke tage et lån i troen om at virksomhederne fokuserer på at hjælpe dig, men har sine egne grunde til at tilbyde lån – og derfor også grunde til at afvise dine låneansøgninger.

Hvad forhøjer din risiko for at blive afvist?

Som tidligere nævnt afhænger muligheden om at få godkendt sin låneansøgning af om virksomheden, der tilbyder lånet, vurderer det til at være forsvarligt og en god indtjeningsmulighed for forretningen. Hvis man vurderes til at ikke kunne tilbagebetale et lån indenfor låneperiode, vil långiveren normalt afvise ansøgningen, specielt hvis der er høj risiko for forsinkelser på tilbagebetalingen.

Kort sagt, bliver du som låneansøger vurderet ud fra risikoen om misligholdelse af et lån og inddelt i grupper af långiveren på baggrund af dette. Desuden er der to risikogrupper, som specielt har svært ved at optage et lån. Man falder inden for de to grupper hvis man er i følgende situationer:

1.        Hvis din indkomst er for lav

For at man kan tilbagebetale det lånte beløb indenfor den angivne låneperiode, kræver det at man har en indkomst hvor der er plads til både at betale lånet og renterne tilbage. Men tjener du ikke nok penge eller har en ustabil indkomst kan det være en grund til, at din låneansøgning ikke går igennem.

Ens indkomst er nemlig en af de almindelige faktorer, som spiller ind når man vil låne. Hver gang du ansøger om et lån, vurderer den pågældende långiver om du er egnet til at tage et lån baseret på din indkomst.

Hvis det beløb, du har til rådighed i løbet af måneden, er meget usikkert eller lavt i forhold til hvor meget du skal låne og hvornår det skal betales tilbage, kan det nemt ende med at ansøgningen bliver afvist. Derfor er der ofte et fast krav om, hvor høj ens indkomst skal være og hvor den skal komme fra, inden man kan tage et lån.

Har du undersøgt disse krav til at starte med, kan du selv udelukke virksomheder, der ikke passer til din indkomst, og derfor spare dig en masse frustration over at få afslag derfra.

2.        Hvis du er bemærket hos et debitorregister

En anden grund til at virksomheder kan give dig afslag på dine låneansøgning er, hvis du er registreret hos et register over debitorer eller hos RKI. Disse typer af registre viser nemlig overfor lånevirksomheder, at du vurderes til at være dårlige til at betale tilbage.

Så hvordan havner man i debitorregistrene? Det kan ske ved at du skylder over 1.000 kr. til en privat kreditor. Hvis du ikke har tilbagebetalt beløbet, kan virksomheden starte en sag af lovmæssig karakter omkring lånet hvilket kan munde ud i enten i form af et frivilligt forlig, civilt søgsmål eller fogedsag.

Selvom man kan tænke at dette er private sager der kun vedkommer kreditoren og dig, kan din kreditor indberette dig til debitorregistrene under disse omstændigheder for at have misligholdt lånet. Det sender dermed et signal overfor andre långivere om at du kan være problematisk at låne penge til.

Andre virksomheder kan let slå dig op i registrene, når du sender en låneansøgning afsted. Alt de behøver er nemlig bare dit CPR-nummer, for at kunne se om du har været registreret inden for de sidste 5 år.

Hvis du står i et debitorregister eller RKI, er der tæt på ingen chance for at du kan låne penge uanset om du prøver i banken eller hos lånevirksomhederne. Derfor er det vigtigt at overholde kravene for lån, så man ikke havner i disse registre. 

Bedømmelse 4.73 / 15
Hvorfor får du afslag på dine låne? 2018-12-04 11:16
Jyske Lån