Basisbank

Hvem er BasisBank?

Basisbank er danskejet og en af de første online banker på det danske marked. De har eksisteret i snart 20 år, og er en af de førende og største online banker i Danmark. Fordi de har så mange år på bagen, står de også bag mange af de låneudbydere, som du i dag kan finde på markedet og her på Jyske Lån.

Basisbank står eksempelvis bag låneudbydere som Anna Finans og Nordisk Lån, hvilket betyder, at det er Basisbank som udbyder disse lån og derfor også vurderer disse låneudbyderes ansøgninger om lån.Selve Basisbank er i sig selv en væsentligt større online bank, end de andre, som er nævnt ovenfor. Det betyder også, at de låner større beløb end de mindre online låneudbydere.

Hos Basisbank kan du låne mellem 50.000 kr. og 500.000 kr., men du har stadigvæk svar på din ansøgning med det samme, ligesom med andre kendte kviklån, minilån og hurtig lån. Der er altså utroligt store summer penge at hente, i et lån hos Basisbank, hvis du eksempelvis skal foretage større ændringer i dit liv så som renovering af hus, boligkøb eller have ny bil.

Læs mere om forbrugslån her

basisbank
Lånebeløb
1.000 - 500.000 kr.
Tilbagebetaling
12 - 180 mdr.
Min. alder
19 år
Rente
5%
  • Lav rente
  • Få pengene med det samme
  • Låneomkostningerne er minimale
7 / 10

Repræsentativt eksempel på et lån: 100.000 kr. over 10 år. Etb. omk. 4.000 kr. Mdl. gebyr 33 kr. ÅOP 6,5% - 17,8%. Mdl. ydelse 1.128 - 1.704 kr. Samlet kreditomk. 35.356 - 104.466 kr. Samlet tilbagebetaling 135.356 - 204.466 kr. - maks ÅOP: 19.95%

Fordele & ulemper

Fordele

Fordelene ved Basisbank er mange. For det første er de en sikker bank at vælge, da de har mange års erfaring og sidder på store dele af det danske marked over onlinebanker.

Derudover, så er Basisbank den onlinebank du bør gå til, hvis de ønsker at låne de lidt større summer penge, men stadig vil nyde godt af de nemme låneprocesser. For ligesom ved mange andre onlinelån, så skal du ikke stille sikkerhed, selvom Basisbank tilbyder lån i den størrelse, som de gør.

Hos mange andre mindre låneudbyder, der er både lånemuligheder og løbetider meget korte. Men hos Basisbank kan du låne op til 75.000 kr., helt uden at stille sikkerhed. Dette er ikke en mulighed i nogen anden almindelig fysisk bank, hvor der meget sjældent tilbydes mere end 10.000 kr., uden der skal stilles sikkerhed.

At stille sikkerhed betyder, at du stiller din bolig, båd, bil eller lignende til rådighed, såfremt du ikke er i stand til at betale tilbage på dit lån, og du har misset mange regninger. Dette skal du ikke hos Basisbank, og du skal heller ikke redegøre for brugen af de penge, som du skal til at låne. Så hvad end du ønsker at bruge pengene på reparationer i hjemmet, ny bil, en rejse, computer eller lignende, så kan du få lov at holde disse informationer til dig selv.

Du kan læse mere om hurtige lån her

Ulemper

Ulemperne ved at vælge en onlinebank som Basisbank er få, dog er det en bank som tilbyder relativt høje lånebeløb, og derfor er der også et par ulemper herefter.

For det første kan du ikke låne mindre end 50.000 kr. Så hvis du er tiltrukket af Basisbank, fordi du føler dig tryg ved deres mange års erfaring, men ikke har behov for at låne mere end eksempelvis 10.000 kr., så kan der være negative konsekvenser, ved at låne de høje summer hos Basisbank. Her er det måske mere hensigtsmæssigt mærke efter, hvor meget der egentlig er behov for at låne, og så vælge en af søsterselskaberne eller en anden fornuftig låneudbyder, som du kan finde her på Jyske Lån.

En anden ulempe er, at løbetiden hos lån fra Basisbank ligger på minimum 12 måneder. Det vil sige, at du binder dig for at tilbagebetale dit lån, indenfor et år eller mere, selvom du måske kun har behov for at låne pengene nu og her, og ved, at du kan betale pengene tilbage over 3 eller 4 måneder. Selvom renten hos Basisbank som nævnt er meget fornuftigt, så vil en længere løbetid også resultere i, at flere af dine penge går til renter.

Fordi Basisbank opererer med så store summer som de gør, skal kreditvurderes, inden lånet kan godkendes. Du skal stadig ikke stille sikkerhed, men du skal vurderes. Dette sker dog lynhurtigt og automatisk, så du vil stadig ikke lide under lange svartider, fordi lånet vil blive godkendt eller afvist inden for.

Priseksempel på privatlån

Ønsker du eksempelvis at låne 70.000 kr. til et nyt tag til huset, så kan det være svært at betale så stort et beløb tilbage over få måneder. Kan du lægge et par tusinde til side, hver måned i et par år, så kan du med et privatlån hos Basisbank låne beløbet henover 2 år, for ca. 12.000 kroner og derved ende med at skulle betale 82.065 kr. tilbage i alt.

Herunder kan du se et opstillet låneeksempel på ovenstående ønske om lån. Vil du læse mere om ÅOP, hvad det betyder og hvad man skal se efter, så klik her.

Låneeksempel Privatlån
Ønsket lånebeløb 70.000 kr.
Løbetid 24 måneder
Debitorrente 10,45 %
ÅOP 16,9 %
Månedlig ydelse 3419 kr.
Etableringsomkostninger 4000 kr.
Tilbagebetalt beløb 82.065 kr.

Mere bank for pengene hos Basisbank

Til forskel fra andre onlinebanker, som tilbyder hurtig lån, mobillån mm., så tilbyder Basisbank også mange andre fordele, til deres kunder. Disse fordele gør, at Basisbank på mange måder minder mere om en traditionel fysisk bank, bare online.

Hos Basisbank kan du blandt andet samle al din gæld, ansøge om samlelån, få kassekredit, netbank og mobilbank samt arrangerer private opsparinger sammen med eksperterne hos Basisbank. Derved minder Basisbank på mange måder om en traditionel bank, bare online.

Krav til lånere

  • Lånere skal være fyldt 18 år
  • Lånere skal have fast bopæl i Danmark
  • Lånere må ikke være registrerede i Debitor Registret eller i RKI
  • Lånere må have en fast indtægt
  • NemID-registrering
  • Oplysning af navn, adresse, e-mail, telefonnummer, civilstand, medansøgere og kontonummer ved ansøgning
  • Godkendt kreditvurdering, som Basisbank henter fra SKAT.dk

Renten hos Basisbank

Basisbank tilbyder en lav rente, men den afhænger af din kreditværdighed, som måles via SKAT, når du ansøger om et lån.

Hvis du er kunde hos Basisbank og ønsker at optage et privatlån, så kan du få en debitorrente, som starter på 4,95 %. Men fordi Basisbank arbejder med så store lånesummer, så skal du kreditvurderes, hvilket kan resultere i en tilbudt rente på 10 % eller derover.

Men forudsat, at du ikke vurderes som risikabel låner med lav kreditværdighed, så er Basisbank stadig en af de onlinebanker, som kan tilbyde der den bedste rente på privatlån, sammenlignet med andre låneudbydere. Med store summer i spil, må en onlinebank som Basisbank også tage deres forholdsregler, for at kunderne betaler tilbage.

 

Bedømmelse 4.79 / 19
Basisbank 2019-02-12 13:50
Jyske Lån